Smjernice o Limfedem

Limfedem; Smjernice o Limfedem; Faktori rizika za limfedem; Kako dijagnosticirati Limfedem; Komplikacija Limfedem; Upozorenje Znakovi Limfedem; Privremeni prema kroničnim limfedem; Maligna Limfedem; Akutni Limfedem; Mišica Bubrenje; Oteklina na noge; Limfedema; Lymphedema Croatia

Moderator: Senior Moderators

Smjernice o Limfedem

Postby patoco » Mon Jul 14, 2008 10:52 pm

Smjernice o Limfedem

Ove smjernice, izvorno je došao iz jednog članka iz American Lymphedema društvo i iako su "dobi" i dalje su važeće.

Dvadeset i četiri načina da zaštitili sebe

1. Držite se cijeli rizik na-kvadrat spotlessly clean. Prirodne nježnim čišćenja proizvodi su jako ohrabrilo. Suhe kože u blagom ali temeljita ne-snažan način. Posveti posebnu pozornost creases u kožu i Prsti i područja između prstiju.

2. Učinite sve određenih tkanina stvaranje kontakta s kože je redovito laundered. To uključuje i kratki protežu bandages za limfedem i kompresije haljine stockings za limfedem.

3. Koristite kvalitetnu i hidratantna gel-losion kako bi se očuvali integritet kože. The losion koje ste izabrali ne bi trebao sadržavati i alkohol, boje, lanolin, mineral oil, naftnih derivata, talk, ili perfumes. (Primjetite da čistih eteričnih ulja imaju miris, ali se ne smatraju perfumes.) Losion bi također imaju antiseptički svojstva i točna tel. Ako imate limfedem, primjenjuju se prije i nakon uklanjanja bandages ili compression haljine i nakon kupanja.

4. Izbjegavajte kemijske kose removers. Ako je moguće, koristite je u obliku dobro održavanog električni brijač, zamjenjuju glave redovito. Zbog opasnosti od rezanja i nicks, ne preporučujemo korištenje obične britva. Ako koristite jedan, opere lopatice u toplom vodom laskav, i promijenite ih često.

5. Izbjegavajte ekstremne promjene temperature kada; a. Kupanje, tuširanje, kupanje. b. Pranje ništa; jela, kata, pranja i sl. c. Primanje terapijski tretman. d. To su teretana, sauna ili vruć ni kada.

6. Protect zahvaćeni kvadrant od vremenskih ekstrema; a. U hot weather tražiti klima uređaj i čuvati u limb kul. b. U hladnim vremenskim tražiti centralno grijanje. Ako morate izlaziti, imati na rizik i kvadrat u paketu, ali ne sweaty. c. U sunčano vrijeme, štite limb sa suncem ekran i / ili pokrov.

7. Medicinska njega, kao što je ubrizgavanje, krvnog tlaka, crtež krvi, alergije testove, itd., treba biti izvedena na prirodan limb. (Napomena: leg često može biti korišten ako oba su u naručje-rizika.) Bilo koji postupak koji punctures kože zahvaćene u kvadrant je da se izbjegavati, uključujući i akupunktura.

8. Izbjegavajte sve široka odjeća, nakit, i elastična bendova na zahvaćeni ud, uključujući satove, prstenje i obvezujuća stockings.

9. Budite pažljivi rezanje noktiju. Ne zarezati kožu ili cut cuticles. Ako se netko noktima za Vas, obavijestite ih o Vašoj rizik. Ako se mora gurnuti natrag cuticles, koristite cuticle stick prekriven pamuk.

10. Izbjegavajte sve vrste trauma; cuts, scrapes, bruises, burns, burns, uključujući sunce, sportske ozljede, kukaca bites, sve animal bites i ogrebotina, i nasilnom utjecaj. To ne znači povlačenje iz života, ali biti osjetljiv i zaštitili sebe; koristiti seatbelts, koristite naprstak ako šivati, nositi gumene rukavice za pranje posuđa ili kad u vrtu, trošenje zatvorene cipele, kako bi se izbjegle ozljede stopala za riziccnih leg. Odjeća kukaca odbijajući kad vani, krema za sunčanje i odjeća pokriti jedan-na rizik kvadrant. Bilo kakve mjere koje možete poduzeti kako bi sprijecio napad i lymphedema je vrijedan napor, kao što može značiti izbjegavanje jedan vijek održavanje i bol.

11. Izbjegavajte guranje, povlačenjem, ili dizanje s zahvaćeni ekstremitet. Ne kick slajd ili teških paketa s utjecati na nozi. Nemojte koristiti preko ramena trake na pogođenim mišicom. Ne dizati ništa više od 15 funti, manje ako su izvan forme ili vrijeme je vruće i vlažne. Ovo uključuje ukidanje bebe, djecu i kućne ljubimce. Nositi pakete, purses, ili briefcases samo na Vašoj strani prirodan, i pita baggers u trgovini na mjesto vašeg torbe u auto za vas.

12. Exercis je važno. Međutim, ako se zahvaćeni ekstremitet počinje da osjeća bol ili umorna, ostatak je odmah, i oplemeniti ga ako je moguće. Konzultirati limfedem stručnjaka prije nastavka s jedne rutinske vježbe. Sef preporuke su hodanje, plivanje ili vježbanje vode. Ako imate limfedem, važno je da se bandaged tijekom vježbanja.

13. Izbjegavajte bilo kakve ponavljajući pokreti, posebno onih protiv otpora.

14. Nikad ne učiniti ništa da iscrpljenosti. Vaša riziccnih kvadrat će umor brže nego ostatak svog tijela, te će trajati i dulje da se oporavim od fizičkog exertion. Ako je Vaš arm leg ili počinje boljeti, ostala i unaprijediti u limb. Ako je nadmorska visina ne razriješi simptoma, vidjeti svog liječnika.

15. Barometarski tlak je smanjen na velike visine, a može dovesti u napad od limfedem, ili pogoršati stanje. Stoga, compression odijelu je izuzetno važno ako putovanja kopnom, ili pješačiti u velike visine. Ovo je preporučeno čak i ako nemate limfedem. Ona postaje bitan ako imate limfedem, čak i ako se oteklina je subsided. U tom slučaju, trebali biste razmotriti nose bandages kada leti, kao oni nude veću zaštitu od compression haljinu. Za jedan-na rizik limb, preko counter haljine su dostupni za cijenu skromna. Ovaj mali korak svibanj spriječiti životnog ciklusa održavanja.

16. Ako ste imali axillary dissection vam svibanj želite trošenje soft jastučići pod bra trake, jer to štiti limfni čvorovi i plovila oko ovratnikom kost. Izbjegavajte nošenje bučne proteza, ili pod žica podržava.

17. Ako živite u mokrim ili vlažne klime, i vaša koža je često moist, pokušajte raspoznavanje kože s kukuruzni škrob. To se radi za noge tijekom ljetnih mjeseci. Imajući na suhoj koži pomaže smanjiti gljive.

18. Održavanje idealne težine i piti mnogo čiste vode. Preporučena količina vode je jedno zrnce za svaki od dva kg tjelesne težine. Primjer: Ako izmjerite 128 pounds, piti 64 unce, ili dva quarts vode dnevno. Ako normalno ne pijete ovu mnogo vode, vazduha postupno povećati do preporučenog količina je postignut.

19. Mnogi pacijenti imaju nesporazuma oko proteina. One vjeruju da limfedem, jer je visok protein edem, oni bi trebali izbjegavati jesti protein. To nije točno. Dok ne preporučujemo visoko proteinska dijeta, proteinska dijeta ne će oslabiti vezivnog tkiva i stanica. To zauzvrat učinit će se stanje moglo pogoršati. Preporučujemo dijeta u kojoj se lako disgestible proteini čine između 10 i 30 posto na ukupan unos kalorija. Znate kada da biste dobili pomoć.

20. To može biti korisno da imate profesionalnu procjenu godišnje. Ako imate leg rizične, posjetom podiatrist može osigurati da noge ostanu zdravi. Provjerite jeste li ga da su rizične za razvoj limfedem.

21. MLD, ručne limfne drenaže je priznata terapija ne samo kao tretman za limfedem, ali i za prevenciju. Ako su limfni čvorovi uklonjena, vaš imunološki sustav je ugrožena. MLD pomaže povećati imuni odgovor. Ostali oblici masaža terapija bi trebalo izbjegavati na na-kvadrat rizika, jer su privremeno zatvorena, limfne žile u tom području. To su duboke tkiva, Refleksnom, rolfing, shiatsu, švedski, itd.

22. Temeljito ispitati utjecati na kvadrat mjesečno. Ne zanemariti bilo koji oteklina u pogođenim arm, leg, škrinja zid, pazuh, leđa, prepone, trbuh ili genitals. Report bilo koji rječnik: oteklina | oteklina]] odmah. Ili, ako je bilo koji od sljedećih su prisutne; crvenila, upala, stvaranje mjehura, osip, toplinu u limb, groznica, promijeniti u texture od kože, ili limfna leakage kroz kožu, vidjeti svoj oncologist ili liječnika odmah.

Bilo koji od tih može biti napad ili worsening of limfedem.

23. Limfnog sustava je važan dio vašeg imunološkog sustava, te uklanjanje limfni čvorovi kompromise Vaš imuni odgovor u rizične kvadrant. Ako ste dobili cut, grebanje, ili druge pauze u kožu, koristite tematska antibiotik, i obavijestiti svog liječnika odjednom. On ili ona će vjerojatno propisati antibiotike jedan za smanjiti rizik od infekcije razvoju. Zapamtite, jedna infekcija u na-rizik limb ili kvadrat može dovesti u napad od lymphedema ako se ne tretira brzo.

24. Limfedem je često preventable, ili barem može biti odgođena za mnogo godina. Ako primijetite bilo koji neznatno povećanje u prste, ruke, mišicom, škrinja zid, natrag, Prsti, noge, ankles, abdomen, ili genitals, vidjeti svog liječnika za pravilnu dijagnozu. Ako ste s dijagnosticiranom lymphedema, traže liječenje. Limfedem je lakše kontrolirati na napad, kao i daljnje pogoršanje može biti spriječeno i često je prvi preokret je moguće. Vaša limb će i dalje biti rizične, ali ćete ostati simptom besplatno. Sjećaj se onoga što poznati lymphologist Dr. Foldi je pisano: "Nema oteklina beznačajno."

Sada možete prevesti bilo koju stranicu na našoj web stranici pomoću Google translator na našu početnu stranicu:

Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Osnivač i Izvršnog Administrator
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Limfedem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron