Maligna Limfedem

Limfedem; Smjernice o Limfedem; Faktori rizika za limfedem; Kako dijagnosticirati Limfedem; Komplikacija Limfedem; Upozorenje Znakovi Limfedem; Privremeni prema kroničnim limfedem; Maligna Limfedem; Akutni Limfedem; Mišica Bubrenje; Oteklina na noge; Limfedema; Lymphedema Croatia

Moderator: Senior Moderators

Maligna Limfedem

Postby patoco » Mon Jul 14, 2008 11:03 pm

Maligna Limfedem

Što je malignim Lymphedema?

Limfedem uzrokovane jednom oslabljen limfe zbog malignih tumora infiltratration i blokiranje ili kompresije, limfna žila i limfni čvorovi.

To je drukčije onda sekundarni limfedem koji je uzrokovan uklanjanje limfni čvorovi, oštećenja limfnog sustava od traume; raka treament, biopsija. Pogledajte faktora rizika za lymphedema za uzroke sekundarne lymphedema. Secondary lymphedema teži razvijati polagano tijekom jednog produžen razdoblje prema brzom razvoju malignih limfedem.

Dijagnoza

Prostornog ispit i povijesti koje obično brzo otkriti napad, neuropathic bola, slabosti, ili neobičnu kožu discoloration lezije, proksimalni ili genitalija lokaciji, lymphadenopathy, napeta edem (1)

* Važno razumjeti da malignim lymphedema brzo razvija, može biti vrlo bolna i ima firmu tkiva texture. Maligna lymphedema u abdomena / truncal regije također može rezultirati pleural effusions, tako da bolesnika pojavljuje upravo taj bi trebao biti ispitan.

Dijagnoza se može postići kroz ultrazvuk, CT, MRI, lymphoscintigraphy.

Liječenje

Palliative ili ljekovito liječenje tumora s zračenja, kemoterapije ili kirurgija.

Ako terminal onda nema kontraindikacije za MLD i kompresije bandages ili haljine.

Ako ne terminal, a zatim tretirati sa bandages i haljine sama.

Primarno liječenje usredotočuje na razlučivanje od tumora i / ili malignancy uzrok limfna opstrukciju.

PET FDG u diferencijaciji dobroćudne od zloćudnih lymphedema

J Nucl Med. 2007

Mijin Yun1, Taesung Kim1, Arthur Cho1 i Jongdoo Lee1 1 Yonsei University College of Medicine, Seoul, Južna Koreja 1278

Ciljevi:

Ova studija je poduzeti kako bi se ocijenilo ulogu PET FDG u diferencijaciji dobroćudne od zloćudnih lymphedema u bolesnika s poviješću različitih malignih.

Metode:

Mi smo obavili retrospektivna analiza medicinske evidencije za odabir pacijenata s limfedem u jednom od ekstremiteta koji je nedovoljan FDG PET imaging. Dvadeset tri bolesnika (18F: 5m, mean age: 60, raspon dobi: 38-75) bili su uključeni u ovu studiju. Od 23 pacijenata, 7 su dijagnoze s rakom dojke, rak od 4 s uterine cervix, s 4 rak debelog crijeva, 2 s karcinom jajnika, 2 meko tkivo s sarcoma, a 1 od sljedećih bolesti, raka kože, melanom, limfom, i karcinom endometrija. Svi bolesnici su kroz PET FDG ocijeniti za povratak tumora ili nadzor. Ako je stupanj FDG dimnjak u lezija je bio manje od dimnjak u jetre (blage), to je bio smatraju se negativnim. Isto tako, ako je unos u lezija je bio sličan (umjerena) ili veći od onoga u jetre (high), nalaz smatra se pozitivnom.

Rezultati:

Od 23 pacijenata, 8 pokazao gornji kraj limfedem i 15 niže krajnje limfedem. Bilo je 9 bolesnika s pozitivnom FDG dimnjak u ipsilateral axilla, prepone ili krstionica. Svi bolesnici osim za jedan pronađeni su da ima povratan bolesti koje su odgovorne za limfedem. Osim toga, PET je korisna u periodičan otkrivanje bolesti, osim za povratak u axilla, prepone, ili krstionica u 6 od 8 pacijenata. Došlo je do lažno pozitivan pacijenta pokazalo da fokus povećala FDG dimnjak u Rt. krstionica. The lezija nije potvrđena od strane druge načine imaging ili slijedite gore, koje bi mogle su zbog physiologic bowel dimnjak. Drugi 14 pacijenata nije pokazala povećanje FDG shvaćanje proksimalni na ekstremiteta s limfedem. Ni jedan pacijent je dokazano da su bolesti periodičan.

Zaključci:

To može biti teško detektirati malignim uzroka limfedem by anatomska imaging zbog altered anatomije nakon operacije i / ili terapija zračenja. Na temelju našeg studija, PET FDG čini se da je iznimno korisna u diferencijaciji dobroćudne od zloćudnih limfedem. To je potencijal u ranoj dijagnozi i pokrenuti odgovarajuće liječenje malignih lymphedema, koje mogu promijeniti pacijenta opstanak i spriječiti progresija bolesti. Journal of Nuclear Medicine

Sekundarna malignim limfedem

Wien Med Wochenschr. Svibanj 2006

Ključne riječi
Maligna lymphedema - Komplikacije - fizikalno liječenje

Soucek-Hadwiger B, Döller W. Abteilung für Innere Medizin, Landesklinikum Thermenregion Baden, Osterreich. bettina.soucek-hadwiger @ baden.lknoe.at

Dijagnoza sekundarni malignim lymphoedema koja je uzrokovana tumorska infiltracija ili tumor kompresije je vrlo važan znak za nepoznatog primarne, ali i za povratak tumora. To je veliki izazov, jer je često povezana s dugom priča o jao, teški bol i velika smanjenja pokretljivosti. Samo ranoj dijagnozi i uvod od tumor-specifične terapije je u mogućnosti da spriječi napredak od ove bolesti. Kao sekundarna lymphedema je kronična progresivna bolest, rano početkom u "Kompleksni fizičke Oedematherapy" je potrebno, koji se sastoji od kombinacija ručne limfne drenaže, sažimanje uz korištenje bandages i posebne stockings za kompresiju, fizičkog treninga za poboljšanje mobilnosti , Dermatological njegu i liječenje o drogama. Lymphedema je kronični neizlječive bolesti. Stoga je terapijski cilj je postići stabilnu bolest bez simptoma, što znači smanjenje lymphedema za "Stadium 0, latentna faza".

Springer Link

Dijagnoza i terapija malignih Limfedem

Rüger K Fachklinik für Lymphologie und Odemkrankheiten, St. Blasien.

Osim tipične kliničke simptome, dijagnozu "malignim lymphedema" također zahtijeva potvrdu od tumora ili metastaziranje opstruira limfe. Uz standardni tretman edem fizikalnih opisuje Asdonk uspješne KLINIČKO UPRAVLJANJE malignih lymphedema je također moguće. Jedini kontraindikacije priručnika limfna drenaža je, vjerujemo, locoregional tumor povratak, koje mogu biti u potpunosti eliminira po neposrednoj inicijacije od radikalnih liječenje tumora. The tumor ponavljanje je rezultat ne krivo naznačeno ručne limfne drenaže, ali i neadekvatnim primarni tretman koji ostavlja iza ostalog tkiva tumora, rano otkrivanje i koji i dalje ostaje jedan neriješenih problema. Ručna limfna drenaža je neophodan za poboljšanje kvalitete života tumorskih bolesnika s lymphedema.

Medscape

Sada možete prevesti bilo koju stranicu na našoj web stranici pomoću Google translator na našu početnu stranicu:

Lymphedema People

http://www.lymphedemapeople.com

Pat O'Connor
Osnivač i Izvršnog Administrator
User avatar
patoco
Site Admin
 
Posts: 2175
Joined: Thu Jun 08, 2006 9:07 pm

Return to Limfedem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


cron